Antalya Sahil Şeridi Boyunca Kısa Bir Tur

Antalya, tartışmasız Türkiye’nin en popüler turizm destinasyonlarından biri. Bu hemen hemen her tatilci kabul eder ve rotasına mutlaka Antalya’yı da ekler. Peki Antalya dendiğinde aklınıza ilk gelenler neler? Tabii ki de ilk önce muhteşem sahil şeridi geldi, değil mi? İşte bu yazıda, Antalya sahil şeridi boyunca yer alan birbirinden güzel plajları kısa kısa tanıtacağız. 

Turkuaz mavisi denizi ve incecik kumlarıyla bu plajlar, yazın geride kaldığı şu günlerde içinizi yeniden ısıtacak. Öyle ki sezonu kapatmadan son bir tatil planı yapmaya bile başlayacaksınız.

Patara Plajı

Tarihi Likya bölgesinde yer alan Patara Plajı, antik kalıntılarla çevrili muazzam bir doğal güzelliğe sahip. Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olmakla kalmıyor. İnce kumları ve sığ deniziyle huzurlu bir atmosfer de sunuyor. Aynı zamanda Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından bir. Dolayısıyla bu plaj, doğaseverler için de özel bir yer.

Kaputaş Plajı

Antalya’nın en ünlü plajlarından biri elbette Kaputaş. Kaş ile Kalkan arasında yer alan bu plaj, turkuaz renkli denizi ve kayalar arasındaki konumu ile adeta bir kartpostaldan fırlamış gibi. Aynı zamanda dalış ve yüzme meraklıları için de biçilmiş kaftan. Antalya sahil şeridi boyunca görebileceğiniz en doğal ve bozulmamış plajlardan biri olarak öne çıktığını söyleyebiliriz. 

Kalkan’ın en güzel plajlarını öğrenmek için: Kalkan’ın En Güzel Plajları

Adrasan Plajı

Antalya sahil şeridi boyunca sakin bir yer arıyorsanız sizin için Adrasan Plajı ideal bir seçenek. Çam ormanları ile çevrili olan bu plaj, doğa ile iç içe bir tatil arayanlara birebir. Dalgasız denizi ve geniş kum sahili ise aileler ve çocuklar için güvenli bir plaj olmasını sağlamış. 

Olimpos Plajı

Doğa ile baş başa bir tatil isteyenler ise rotasını Olimpos Plajı’na çevirmeli. Çünkü bu plaj, ormanlarla çevrili harika bir sahile sahip. Gençlerin ve kampçıların favori noktalarından biri olan Olimpos, antik kalıntılara ve doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca plajın hemen arkasında yer alan ağaç evler, buraya özgü bir konaklama deneyimi sunuyor.

Çıralı Plajı

Caretta caretta kaplumbağalarının uğrak yerlerinden bir diğeri de Çıralı. Daha çok yuvalama alanı olarak bilinen bu plaj, doğallığıyla dikkatleri hemen çekiyor. Yanartaş’ın hemen yakınında yer alan plaja Antalya’nın doğa harikalarından biri desek abartmış olmayız. Hem deniz keyfi yapmak hem de doğanın tadını çıkarmak isteyenler, listelerine Çıralı Plajı’nı eklesinler.

Phaselis Plajı

Tarihle iç içe bir deneyim sunan Phaselis Plajı ise antik kenti ve doğal limanlarıyla eşsiz bir güzellikte. Tarihi kalıntıların arasında denize girme fırsatı sunan bu plaj, Antalya sahil şeridi boyunca tarihi ve doğayı bir arada keşfetmenizi mümkün kılıyor. Sessizliğiyle dikkat çeken Phaselis, aynı zamanda piknik yapmak için de hayli uygun bir yer.

Konyaaltı Plajı

Antalya’nın şehir merkezine en yakın plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı, genel olarak turistlerin ilk tercihlerinden. Sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, kafe ve restoranlar ile dolu. Yani bu plaj, dinlenmek için de eğlenmek için de ideal. Antalya sahil şeridi boyunca bu kadar şehirle iç içe olan başka bir plaj bulmanız zor. 

Lara Plajı

Listemizin sonunda Lara Plajı var. Antalya’nın en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan, incecik kumları ve tertemiz denizi ile bilinen Lara, özellikle aileler için harika bir tatil durağı. Plajın arkasında yer alan lüks oteller ise burayı Antalya’nın en canlı noktalarından biri haline getiriyor.

Antalya sahil şeridi boyunca yer alan bu eşsiz plajlar, her zevkten turist için harika bir tatil rotası olacak. Her biri farklı bir atmosfere sahip olan bu plajlarda, doğa ve deniz ile iç içe huzurlu bir zaman geçirebilirsiniz. Tatil planınızda mutlaka bu plajlardan en az birkaçını ziyaret etmeyi unutmayın!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites

İletişime Geç
Merhaba
Size yardım edebilir miyiz?