Konforlu Bir Otobüs Yolculuğu Tüyoları

Otobüsle seyahat etmek, genellikle ekonomik ve pratik bir yolculuk şekli olması nedeniyle tercih edilir. Diğer yandan en konforlu yolculuk türü olduğunu söylemek zor. Özellikle uzun süreli otobüs yolculukları bazen rahatsız edici olabilir. Peki, konforlu bir otobüs yolculuğu mümkün mü? İşte rahat otobüs yolculuğu için işinize yarayacak bazı tüyolar…

Doğru Koltuğu Seçmek

Konforlu bir otobüs yolculuğu için ilk adımı doğru koltuk seçimi yaparak atabilirsiniz. Pencere kenarı mı, koridor mu tercih edersiniz? Önce buna karar vermelisiniz. Pencere kenarı, manzarayı izlemek ve zamanı daha keyifli geçirmek için uygun olabilir. Bununla birlikte koridor tarafı çıkış kapısına daha kolay erişim sağlar ve nispeten konfor alanı daha fazladır. Tüm bunların yanında tekli koltuk seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. Böylece hem cam kenarındaki koltukta seyahat edebilir hem de daha geniş bir alana sahip olabilirsiniz. Ancak otobüs firmalarının tekli koltuklar için ekstra ücret istediğini unutmayın. 

Son bir ipucu da otobüsün neresinde oturacağınıza karar verme aşaması için verelim. Eğer yolculuklarda mide sorunları (hareket hastalığı gibi) yaşıyorsanız otobüsün ön taraflarında ya da tekerlek üstü olmayan koltuklarda oturmayı tercih edebilirsiniz.

Kat Kat Giyinmek

Otobüslerde hava kontrolü her zaman mükemmel olmayabilir. Kış aylarında fazla soğuk, yaz aylarında ise bozuk klimalar nedeniyle sıcak olabilir. Aynı şekilde fazla serin ya da sıcak olması da uzun süreli yolculuklarda can sıkıcı olacaktır. Bu noktada kat kat giyinerek sıcaklığın değişmesine karşı hazırlıklı olabilirsiniz. İnce bir ceket veya hırka, ani sıcaklık değişimlerine karşı sizi koruyacaktır. Rahat bir yolculuk için yumuşak ve esnek kumaşlardan yapılmış kıyafetler de tercih edebilirsiniz.

Yola çıkmadan önce hangi kıyafetleri almanız gerekiyor, bavulunuzu nasıl düzenlemelisiniz karar veremediyseniz Tatil için Bavul Hazırlama Taktikleri yazımıza bir göz atın.

Uyku Konforu

Konforlu bir yolculuk için uyku kalitenizi artıracak ekipmanlar yanınıza alabilirsiniz. Boyun yastığı, göz maskesi ve kulak tıkaçları gibi ekipmanlar hem rahat hem de huzurlu bir uyku için etkili olacaktır. Özellikle gece yolculuklarında çok işinize yaradığını göreceksiniz.

Gıda ve İçecekler

Otobüs yolculuklarında mola saatleri her zaman düzenli değildir. Üstelik yola çıkış saatleriniz de yemek molaları için uygun olmayabilir. Bu yüzden yanınıza atıştırmalıklar ve su almanız faydalı olacaktır. Tabii otobüslerde ikram edilen bisküvi, kraker ya da içeceklerle de açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Ancak hafif ve besleyici yiyecekler tercih ederek mide rahatsızlıklarından kaçınabilirsiniz. Ayrıca fazla kafeinli içeceklerden kaçınmak da konforlu bir yolculuk için önemlidir.

Eğlence ve Zaman Geçirme

Uzun süreli otobüs yolculuklarında can sıkıntısını önlemek için bazı önlemler almalısınız. Özellikle zamanın daha hızlı ve eğlenceli akması için kitap, dergi veya müzik çalar gibi eğlence araçlarını yanınıza almanız iyi olacaktır. Pek çok otobüste, koltuklara monte edilen ekranlardan film izleme şansınız oluyor. Ama size uygun bir seçenek bulamadıysanız, bir de internete erişiminiz varsa kendi bilgisayar ya da tabletinizden de film keyfi yapabilirsiniz. Pek çok insan tercih etmese de bulmaca çözmek de zaman geçirmenin eğlenceli yollarından biri olabilir. 

Hareket ve Esneme

Konforlu bir yolculuk için düzenli aralıklarla hareket etmek ve esnemek sağlığınız açısından son derece önemlidir. Uzun süre hareketsiz kalmak, kan dolaşımını yavaşlatabildiği gibi kas ağrılarına da neden olabilir. Mola yerlerinde kısa yürüyüşler yaparak ve otobüs içerisinde basit esneme hareketleri yaparak konforunuzu artırabilirsiniz.

Kişisel Hijyen ve Rahatlık

Otobüs yolculuklarında kişisel hijyeninizi korumak, rahat ve konforlu bir yolculuk için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta. Islak mendil, kolonya ya da dezenfektan gibi kişisel bakım ürünleri işinize yarayabilir. Temizliğin yanında bu ürünler, yolculuk sırasında tazelenmenizi ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Konforlu bir otobüs yolculuğu için dikkat etmediğimiz bir nokta da oturma pozisyonu. Sırtınızı ve boynunuzu destekleyen bir pozisyonda oturmanız, uzun sürecek yolculuklar sonucunda ağrı ya da yorgunluk hissetmenizin önüne geçecektir. Ayaklarınızı hafifçe yukarı kaldırarak kan dolaşımını da destekleyebilirsiniz.

Sabırlı ve Pozitif Olmak

Son olarak biraz neşelenin ve sabırlı olmaya çalışın. Otobüs yolculukları bazen beklenmedik durumlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Trafik, hava koşulları veya teknik aksaklıklar gibi durumlarda sabırlı ve pozitif kalmak gerekebilir. Olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmak ve olumlu düşünmek, yolculuğunuzu daha keyifli hale getirecektir.

Konforlu bir otobüs yolculuğu yapmak için bu tüyoları dikkate alarak hazırlığınızı yapabilirsiniz. Unutmayın, konforlu bir yolculuk için önceden plan yapmak ve hazırlıklı olmak her zaman avantaj sağlar. Konforlu bir yolculuk için sizin de eklemek istediğiniz tüyolar var mı? Otobüs yolculuklarında en çok nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 / 

Giriş Yap

Mesaj Gönder

My favorites

İletişime Geç
Merhaba
Size yardım edebilir miyiz?