Kaş Gezilecek Yerler 

Akdeniz kıyılarının en güzel şehirlerinden biri olan Kaş, sadece doğal güzellikleri ile değil tarihi dokusu ve eğlenceli hayatı ile de dikkat çekiyor. Kaş gezilecek yerler listesinde tarihi antik şehirler, göz alıcı plajlar, doğa harikası mağaralar görmek mümkün. Hal böyle olunca her yıl sayısız ziyaretçiye ev sahipliği yapması da kaçınılmaz oluyor.

Kaş’ta Nereye Gidilir?

Kaş gezi rehberi hazırlamak zorlayıcı olabilir. Onlarca etkileyici destinasyon içinden nasıl bir rota izlemek gerektiğine karar vermek için doğru bir planlama yapmak gerekir. Bu noktada en güzel ve popüler yerleri seçebilir ya da bulunduğunuz konuma yakın yerlere öncelik verebilirsiniz. Planlamanıza yardımcı olacağını umarak Antalya Kaş gezilecek yerler listesinde öne çıkan bazı noktaları biz şu şekilde sıraladık:

Kaputaş Plajı

Berrak turkuaz suları ve altın kumlarıyla ünlü olan Kaputaş Plajı, Kaş’ın en popüler noktalarından biridir. Güneşlenmek, yüzme molası vermek veya deniz sporları yapmak için ideal olan plaj, Kalkan beldesi yakınlarında kayalıklarla çevrili bir koy içindedir. Bu yüksek kayalıklar rüzgâra karşı doğal bir koruma sağlar. Yaz aylarında plaj, temiz denizi yanında Kaş tekne turu seçenekleri ile de yoğun bir ziyaretçi akınına uğrar.

Çukurbağ Yarımadası 

Kaş gezilecek yerler içinde bir diğer destinasyon olan Çukurbağ Yarımadası, Ege ile Akdeniz’in birleştiği bir noktada yer alır. Doğallığı ile öne çıkan yarımada, Kaş’ın en önemli turistik bölgelerinin başında gelir. Özellikle daha sakin ve doğayla iç içe bir tatil planı yapanlar, mutlaka rotasını buraya çevirmelidir.

Kekova

Kaş şehir merkezinden kalkan teknelerle ulaşabileceğiniz Kekova Adası, tarihi kalıntıları ve berrak sulardaki batık şehriyle ünlüdür.  Kaş’ta gezilecek yerler arasında en dikkat çeken noktalardan olan Kekova, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde dahi bu tarihi zenginliğiyle ziyaretçilerini büyülemeye devam etmektedir.

Kalkan 

Kalkan, Kaş’ın şirin tatil beldelerinden biridir. Sakin atmosferi ve tarihi dokusu ile Kaş Kalkan’da gezilecek yerler bulmak için kısa bir tur atmak yeterli. Tipik Akdeniz kasabası görünümüne sahip Kalkan’da tarihi konakları gezebilir ve geleneksel yemeklerin tadına bakabileceğiniz restoranlar bulabilirsiniz. Kaş gezilecek koylar arasında da en güzel seçenekleri Kalkan’da keşfedebilirsiniz. Denizi seviyor ancak sakin bir koy bulmakta zorlanıyorsanız Kalkan’ın sunduğu fırsatları değerlendirebilirsiniz.  

Xanthos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti, Kaş gezilecek tarihi yerler listelendiğinde görülmesi gereken ilk mekânlardan biri olacaktır. Şehir merkezine biraz uzak olsa da Kaş yolunun güzelliği eşliğinde, keyifli bir yolculuk sonunda ulaşılabilir. Likya Uygarlığı’na uzun yıllar başkentlik yapmış olan Xanthos, UNESCO tarafından koruma altına alınan sit alanlarından biridir. Kente ait ilk yerleşimlerin MÖ 8. yüzyıla kadar uzandığı düşünülmektedir ve alan içerisinde gezilebilecek kilise, anıt mezar ve tiyatro gibi antik kalıntılar bulunmaktadır. 

Saklıkent 

Doğaseverler için etkileyici bir kanyon olan Saklıkent, Kaş’ta gezilecek doğal yerler içinde ilk dikkat çeken noktadır. Yaz aylarında Antalya’nın yoğun sıcağından ferah bir kaçış sunan kanyon, 1996’dan bu yana misafirlerini ağırlıyor. Milli park sınırlarında bulunan Saklıkent’in uzunluğu ise 18 km’ye yakın. Üstelik 300 km derinlikle dünyanın en derin kanyonları arasında gösteriliyor.

Patara Antik Kenti  

Kaş’a yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bulunan Patara Antik Kenti, tarihi ve arkeoloji meraklıları için kaçırılmayacak bir durak olabilir. Antik kentte Roma döneminden kalma harabeleri görebilir, döneminin ünlü ticaret limanının tarihi hakkında detayları öğrenebilirsiniz. Kenti gezdikten sonra Patara Plajı’na gidebilir ve günün yorgunluğunu atmak için soluklanabilirsiniz. 

Phellos Antik Kenti 

Phellos ya da Antiphellos Antik Kenti, Likya’nın en önemli yerleşim yerlerinden biriydi. Üstelik tarihsel süreçte sadece Likya’nın değil, Helenistik Dönem ve Roma İmparatorluğu’nun da önemli liman kentlerinden biri haline gelmiştir. Farklı medeniyetlerden de izler taşıyan kent, her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Yolunuz düştüğünde kentteki kaya mezarlarını ve kitabeleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. 

Uyuyan Dev

Kaş gezilecek yerler arasında Uyuyan Dev’den de söz etmeden geçmemek gerekir. Eğer Kaş’a deniz kenarından bakıyorsanız dağın üzerinde uyuyan bir insan silüetine benzeyen kayaları görebilirsiniz. Bu kayalara Uyuyan Dev adı verilmiş. Antik Likya Yolu’nu takip ederek bu kayalara ulaşabilirsiniz ancak bu yolculuğun biraz zahmetli olduğunu unutmayın. Yine de sonunda verdiğiniz çabaya değdiğini göreceksiniz. Kaş manzarasına yukarıdan bakmak ve muhteşem fotoğraf kareleri yakalamak için Uyuyan Dev’i listenize ekleyin.

Uçarsu Şelalesi 

Son olarak her mevsim ayrı güzelliğe sahip olan Uçarsu Şelalesi’ne uğrayabilirsiniz. Kaş’ın ünlü doğal güzellikleri arasında olan şelalenin yüksekliği yaklaşık 60 metredir ve Torosların zirvesinden doğar, Geyik ve Akdağ’ın kar suları ile beslenir. Sunduğu görsel şölen ile ziyaretçilerini bekleyen şelaleyi, yılın her mevsimi görmeye gidebilirsiniz.  

Kaş’ta Günübirlik Nereye Gidilir? 

Kaş seyahatine çıkmadan önce aklınızda pek çok soru olabilir. Kaş kaç günde gezilir? Antik kentlere kadar vakit ayırmak gerekir? Kaş’ta kaç gün kalınmalı? Bu soruların yanıtlarını öğrenmeden plan yapmakta zorlanabilirsiniz. 

Öncelikle nerede konaklayacağınıza karar verin ve size en yakın turizm noktalarını incelemeye başlayın. Örneğin Kaputaş Plajı, merkeze yakın bir konumdadır ve gün için birkaç saatinizi harcayabileceğiniz güzel bir durak olabilir. Buradan ayrıldıktan sonra Patara Antik Kenti’ni turlayabilir ve sonrasında plajında serinleyebilirsiniz.

Günübirlik tekne turlarını değerlendirmeye alabilir ve gün içinde çok sayıda koyu ziyaret ederek verimli bir plan yapabilirsiniz. Ancak tur rotasında Kaş gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken Kekova gibi benzersiz destinasyonların olmasına dikkat edin.  

Kaş’tan biraz daha uzakta bir gün geçirmeye karar verdiyseniz Andrea Doria Koyu’na gidebilirsiniz. Demre ile Finike arasında yer alan bu koy, Akdeniz’in doğasını keşfedebileceğiniz en güzel yerdir. Şanslıysanız caretta carettalarla da karşılaşabilirsiniz.

Kaş’ta Ne Yenir? 

Akdeniz’e yolunuz düştüğünde mutfağının zenginliğini de görmezden gelemezsiniz. Bu noktada Kaş yemek yerleri, aradığınız lezzetleri bulabileceğiniz sayısız seçenek sunuyor. Deniz mahsullerinden zeytinyağlılara, et yemeklerinden mezelere kadar deneyebileceğiniz çok sayıda yemek türü bulabilirsiniz. Ancak Kaş’a kadar gelmişken kabak çiçeği dolması ve közde patlıcan salatası yemeden dönmemelisiniz. 

Kaş’ta Konaklama 

Kaş gezilecek yerler listesini tamamladıktan sonra sıra en uygun konaklama seçeneklerini değerlendirmeye gelecektir. Genel olarak Kaş konaklama seçenekleri içinde deniz manzaralı lüks oteller, otantik butik oteller, ekonomik pansiyonlar ve doğayla iç içe kamp alanları olduğu söylenebilir. Standartlara ve beklentilere uygun olan seçeneği tercih edebilirsiniz. Diğer yandan daha esnek ve özgür bir konaklama yöntemi olarak villa kiralama seçeneklerine yönelebilirsiniz. 

Kaş villa kiralama seçenekleri sayesinde kendi tatil planınızı özgür bir şekilde yapabilirsiniz. Farklı villa türleri içinden size uygun olanı bulabilir, aileniz ya da arkadaşlarınızla kalabalık ve eğlenceli bir tatil planlayabilirsiniz. Görülecek yerler listeniz hazırsa en uygun villa kiralama seçeneklerine göz atmak için Kaş villa kiralama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 / 

Giriş Yap

Mesaj Gönder

My favorites

İletişime Geç
Merhaba
Size yardım edebilir miyiz?